Keresés
Close this search box.

Moziműsor a CSKH-ban – Hollywoodland

A Csillaghegyi Közösségi Ház nosztalgiavetítés programsorozata a magyar alkotások mellett jelentős külföldi filmeket és filmsztárokat is vendégségbe invitál a Csillag mozi vásznára.
A soron következő moziműsor a CSKH-ban, ezúttal egy nagyszerű amerikai krimit, parádés szereposztással.
A Hollywoodland egy izgalmas összeesküvéselmélet. Az ötvenes évek óta nem cáfolták meg azt a városi legendát, miszerint a népszerű televíziós Superman, George Reeves nem önkezűleg vetett véget életének, hanem megölték. A Hollywoodland nyomozásba kezd, hogy utólag mindenkit megvádoljon. A rendező, Allen Coulter egy többszálon futó film-noiros történetben tárja fel nekünk a hollywoodi mocskot.
A kulisszákat megmutató mozik, mindig izgalmasak, de soha nem mondanak többet annál, hogy az élet film fővárosában sem habostorta. A Hollywoodland a nagyon jó színészi alakítások mellett egy érdekfeszítő összeesküvés-elméletet kanyarított a találgatásokból, bulvárszerű kutakodásokból, miszerint a korszak legnagyobb filmstúdiója, az oroszlánüvöltésről elhíresült MGM esetleg megölhette sztárszínészét?
Cselekmény:
„George Reeves (Ben Affleck) a televíziós Superman egy este fejbelövi magát, szinte már le is zárnák a nyomozást az egyértelműnek látszó öngyilkosság miatt, amikor Louis Simo (Adrien Brody) egy füles nyomán elkezd vizsgálódni. Az egyik szálon megismerjük George Reeves életét: színész akart lenni, de bebukta, amikor beleszeretett az MGM stúdió igazgatójának, Eddie Mannixnek vonzó feleségébe (Diane Lane). A nőtől ugyan mindent megkapott: pénzt, házat… de jó szerepeket sohasem. Reeves egy castingon olyan jól alakította a szűkruhás szuperhőst, hogy soha nem volt képes levetni magáról a fojtogató jelmezt, és mivel őt, mint Supermant ismerik, semmilyen más szerepben nem fogadták el a későbbiekben.”
Október 18-án 18:30-tól láthatják a nézők a Hollywoodland című filmet a Csillaghegyi Közösségi Ház mozivásznán. Aki teheti, ne hagyja ki.

Megosztás

Facebook
Email