Keresés
Close this search box.

Moziműsor az izgalom jegyében – A Viszkis

Moziműsor tele izgalommal, felhőtlen szórakozás, kulturált környezetben… Igen, ez mind a Csillaghegyi Közösségi Ház, ahol a szervezők ezúttal egy lebilincselő akciófilmmel örvendeztetik meg a mozgalmasabb alkotásokat kedvelő kedves nézőket.

A Viszkis és ami mögötte van

A Viszkis, vagyis polgári nevén Ambrus Attila, a csíkszentléleki kisfiú félárván nő fel. Legnagyobb vágya, hogy jégkorongos legyen. Zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik.
Sikerül bekerülnie a Dózsa jégkorongcsapatába, azonban továbbra is anyagi gondokkal küzd. Mivel a magyar állampolgárság megszerzéséhez is pénzre volt szüksége, égető szüksége volt egy hathatós megoldásra… Rájött, miben jó igazán: vakmerő, gyors és alapos. Hamarosan egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, és egyre többet akar magának, no meg új szerelmének. A kisebb akciók egyre keményebbé váltak, majd a rablásokhoz társat is talált az egyik csapattársa személyében.
Azonban az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.
Ám kettejük játszmája korántsem zárul le a tetten éréssel…

A Csillaghegyi Közösségi Ház szeptember 22-én 18 órától tűzi műsorára a Viszkis című magyar akciófilmet a dinamikusabb moziműsorok kedvelőinek örömére.

Sikerek

A Viszkis című moziműsor már két hónappal a mozikba kerülése után átlépte a háromszázezres nézőszámot, s ezzel a bravúrral rövid időn belül a 2017-es év egyik legsikeresebb magyar produkciója lett. Az utóbbi időben volt már több fesztiválsikerünk, Oscar-diadalunk, sőt még néhány közönségsikerre is szert tettünk, csupán egy valami hiányzott a repertoárból: egy igazán jó magyar közönségfilm. Antal Nimród mozija tehát igazi hiánypótló alkotás, amely nem éri be kizárólag a rablólét bemutatásával, ő Ambrus Attila egész életét kívánta bemutatni.

Miért kihagyhatatlan?

A film cselekménye ugrál az időben, de sosem válik zavarossá. Nincsenek elhúzódó jelenetek, de ügyel arra, hogy a látottakat mégse érezzük kapkodásnak. Tökéletesen eltalált tempóban követik egymást a rendőrségi kihallgatás, a romániai gyerekkor és a rablóévek képei. A rendező pedig mindenben megtalálja a drámát és az izgalmat. Ez a moziműsor tehát jócskán bővelkedik izgalmakban, fordulatokban… kár volna elmulasztani.

Szóval szeptember 22. 18 óra. A Viszkis című magyar akciófilm a Csillaghegyi Közösségi Ház moziműsorán.
A jegyek ára 800 Ft. Diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 500 Ft; melyek megvásárolhatóak itt, valamint a Csillaghegyi Közösségi Ház jegypénztárában nyitvatartási időben.

Megosztás

Facebook
Email