Keresés
Close this search box.

Moziműsor Csillaghegyen – Annie Hall

Moziműsor a nosztalgia jegyében, barátságos hangulatban, családias légkörben. Ez mind a Csillaghegyi Közösségi Ház, ahol minden korosztály könnyedén megtalálhatja a neki megfelelő programokat. S ahol a szervezők ez alkalommal a klasszikus filmek kedvelőit kívánják megörvendeztetni, egy nagy sikerű, Woody Allen rendezte filmmel.

Régmúlt idők mozija – Annie Hall

Eszembe jutott egy régi vicc: 
Elmegy a fószer a pszichológushoz: 
– Doktor úr, a bátyám bolond! Tyúkanyónak képzeli magát! 
Mire a doki: 
– Miért nem hozta el hozzám? 
Erre a fószer: 
– Én elhoznám, de akkor ki kelti ki a kiscsibéket? 
„Hát, valahogy így gondolkozom én is a szerelemről. Teljesen irracionális, őrült, abszurd dolognak tartom, de elmondhatatlanul vágyom utána, hisz azok a kiscsibék kellenek.

November 30-án,  pénteken 18:30-tól ezúttal az Annie Hall című moziműsor kerül vetítésre a Csillaghegyi Közösségi Ház mozitermében. Ez a romantikus komédia, mely számos előkelő díjjal is büszkélkedhet, 1977-ben került bemutatásra első ízben, Woody Allen rendezésében.
Allen eredetileg a Anhedonia munkacímet adta a filmnek, de ez nem volt igazán eladható cím. Ezt a címet a végső változatra a Los Angeles-i Filmfesztivál előtt három héttel cserélték le, ahol a filmet bemutatták 1977 márciusában.
A címválasztás érdekessége, hogy Allen korábban élettársi kapcsolatban volt Diane Keaton színésznővel, akinek az igazi neve Diane Hall.

A filmről

Rendkívül zavaros Alvy Singer, a negyvenéves tévékomikus magánélete. Egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője. Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig. Közülük is kiemelkedik az Annie Hallhoz fűződő viharos kapcsolata. Egyfelől inába szállt a bátorsága, hogy elkötelezze magát.  Ám amikor Annie hátat fordított neki, minden áron vissza akarta szerezni… A filmet Oscar, BAFTA és Golden Globe-díjakkal is kitüntették. Woody azonban nem fogadta el a meghívást az Oscar-díjkiosztóra. Szobrai végül a szülei porcelános szekrényében kötöttek ki. Ő ugyanis nem volt hajlandó gyűjteni vagy hazavinni őket.

https://kulturkozpont.hu/hazak-fomenuje/jegyvasarlas/

Megosztás

Facebook
Email