Keresés
Close this search box.

Moziműsor Csillaghegyen – Hitchcock

Moziműsor a nosztalgia jegyében, barátságos hangulatban, családias légkörben. Ez mind a Csillaghegyi Közösségi Ház, ahol minden korosztály könnyedén megtalálhatja a neki megfelelő programokat.

Ki ne szeretne bepillantani néha kicsit a kulisszák mögé? Látni, milyen a filmsztárok, producerek, rendezők kívülről nézve csillogónak tűnő, belülről nézve viszont annál törékenyebb, néha krimibe illő élete, a filmvászon árnyékában? A szervezők ezúttal az életrajzi alkotások kedvelőit kívánják megörvendeztetni, az ijesztgetés nagymesterének élettörténetével, egy lebilincselő moziműsor erejéig.

A legendás Alfred Hitchcock

Madarak, Psycho, Hátsó ablak, Gázláng, 39 lépcsőfok…
Ha eddig nem árultam volna el, az emberek nagy része talán akkor is rájönne, hogy Alfred Hitchcock az, akit szóba szeretnék hozni. A filmtörténet feledhetetlen alakja idén augusztusban lett volna 120 éves. Alfred Hitchcock azon kevés rendezők közé tartozik, akinek arcképe igencsak híres. Ráadásul neve a hitchcocki” jelző révén beépült a köznyelvbe. Vitathatatlanul a legnagyobb rendezők egyike a világon. Filmjei pedig nem csupán azért népszerűek a mai napig is, mert a történetek izgalmasak, figyelemfelkeltőek, hanem mert hangulatilag is páratlanok. Páratlanok, mert egyaránt fellelhető bennük mind a nyílt, mind pedig a rejtett feszültség, amely az üléshez szegezi a nézőt, és nem ereszti.
Első filmjét 1922-ben kezdte forgatni a Tizenhármas szám címen, amit végül sohasem fejezett be.
Első önállóan jegyzett filmjét, A gyönyörök kertjét 1925-ben fejezte be, első remekműve, A titokzatos lakó pedig 1926-ban készült el. Hitchcock neve hamar ismertté vált a gondosan kimunkált alkotások és a thrillerek kapcsán.

Nosztalgiavetítés – Hitchcock

Október 4-én 18:30-tól tekinthetik meg az érdeklődők a Csillaghegyi Közösségi Házban a Hitchcock nevével fémjelzett amerikai életrajzi drámát. A moziműsor a Nosztalgiavetítés programsorozat keretein belül kerül a Közösségi Ház műsorára.

https://kulturkozpont.hu/hazak-fomenuje/jegyvasarlas/

Megosztás

Facebook
Email