Keresés
Close this search box.

Moziműsor és Pink Floyd-est Csillaghegyen

Moziműsor az igényes zene jegyében, barátságos hangulatban és családias légkörben. Ez mind a Csillaghegyi Közösségi Ház, ahol minden korosztály könnyedén megtalálhatja a neki megfelelő programokat. S ahol a szervezők ez alkalommal a színvonalas rockzene, illetve a Pink Floyd zenekar kedvelőit kívánják megörvendeztetni, egy felhőtlen estével.

Zenél a mozi – Pink Floyd: The Wall-est

A Csillaghegyi Közösségi Ház programsorozatában énekesek, színészek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát idézi fel. Érdekességképp a meghívott zenekarok, előadók és a filmvászon segítségével.  Ezúttal a Pink Floyd munkásságának lehetünk szemtanúi május 18-án, szombaton 17 órától A fal című moziműsor segítségével. Ezt követően pedig a Keep Floyding zenekar koncertje teszi fel a pontot arra a bizonyos „i” betűre.
A fal története nem túl vidám. Középpontjában egy – nagyrészt – képzeletbeli rock zenész, Floyd „Pink” Pinkerton áll, aki a szó szoros értelmében megőrül az édesapja elvesztését követő depressziótól. Magányában képzeletbeli – később pedig valóságos – falat húz maga köré, hogy megvédje magát a világban található szenvedésektől. S bár a történet nem igazán felemelő, megéri megnézni, hiszen a nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb zenés filmjéről van szó.
Egy kis érdekesség az alkotáshoz, hogy a film több jelenetét is Syd Barrett esete inspirálta. A zenész a hatvanas években lépett ki a Pink Floydból, mert elmeállapota nem engedte, hogy tovább koncertezzen a bandával. Syd Barrett közeli hozzátartozói és barátai nem tudták végignézni a film premier vetítését, annyira emlékeztették őket a képsorok Syd esetére.

Tehát még egyszer

Május 18-án, szombaton 17 órától Pink Floyd-est, illetve A fal című moziműsor kerül vetítésre a Csillaghegyi Közösségi Házban. Ezt követően, 19 órától pedig a Keep Floyding zenekar örvendezteti meg koncertjével a jelenlévőket.

https://kulturkozpont.hu/hazak-fomenuje/jegyvasarlas/

Megosztás

Facebook
Email