Keresés
Close this search box.

Nyári kézműves gyereknek, a tenger illatával

A diákok nagy örömére lakat kerül az iskolák kapujára, hamarosan kezdődik a vakáció. A gyerekek örülnek a nagy szabadságnak, de a szülők bizony sokszor gondba kerülnek, hogy mit kezdjenek a hosszú szünetben a csimotákkal. Sajnos nem mindenkinek áll rendelkezésére egy vidéki nagymama, akinél vígan lehet sarazni, horgászni, cseresznyét szedni a vakáció alatt. Az Óbudai Kulturális Központ minden házában kínálunk a gyerekeknek különböző napközis táborokat, hogy ezzel is próbáljuk enyhíteni a szülőkre nehezedő nyomást.
Akik nem tudnak vagy akarnak egy hétre elköteleződni, vagy nincs meg az anyagi keret arra, hogy táborról táborra járjon a gyermek az egész szünetben, azoknak ajánljuk ingyenes kézműves programunkat, Ha szerda, akkor ÓKK címmel. Ezeken a napokon 10.00-13.00 óra között a gyermekek önfeledten alkothatnak, kiélhetik kreativitásukat Simon Ildikó óvodapedagógus szakszerű segítségével.
A tematika minden alkalommal a nyár örömeit idézi fel, igazi nyári hangulatot adva. Ide varázsoljuk a tenger sós szelét, és egy hamisítatlan nyári fejdíszben pompázva fagyizunk, és hogy az emlékek örökre megmaradjanak, még egy szuper képtartót is készítünk.

Július 3.  Nyári korona / nyári fejdísz
Technika: vágás, ragasztás, kompozíció készítése. Anyaga: színes karton.

Július 10.  Korallzátony fotótartó
Technika: gyurmázás. Anyaga: süthető gyurma és drót. Gyurmából megformált korallzátony közepén van a meghajlított drót, amibe a fotót vagy emlékjegyet tudják tenni.

Július 17. Irány a tenger!
Technika: festés, ragasztás. Anyaga: festett karton, csillám. A fő motívumról, 3 ponton spárgával lelógó figurák, önállóan festve és díszítve.

Július 24.  Meghívlak egy fagyira, muffinra!
Technika: pom-pom készítés, vágás, ragasztás. Anyaga: fonal, színes karton, muffin papír, zsenília golyó.

Óbudai Kulturális Központ
Július 3., 10., 17., 24. szerda 10.00-13.00
Ha szerda, akkor ÓKK
A program ingyenes, de regisztrációhoz szükséges a foglalkozást megelőző péntektől kedd
14.00 óráig az alábbi email címen: jelentkezes@kulturkozpont.hu.
25 gyermeket tudunk kísérővel fogadni.

Megosztás

Facebook
Email