Keresés
Close this search box.

Óbuda 6 x 7 képben

Olyan különleges fotópályázat megnyitójára invitáljuk a kerület lakóit, ahol minden Óbudáról szól. Az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házának fotópályázata az óbudai lakosokhoz szólt, mutassák be egy 7 képből álló fotósorozatban az ő Óbudájukat. A 6 nyertes pályaművet a közösségi ház homlokzatán lehet megtekinteni. Ezért hát a kiállítás címe: Óbuda 6 x 7 képben.

A fotópályázat arra tett kísérletet, miként tudják a képben gondolkodó lakótársaink megfogalmazni azt, ami egy-egy képben megfogalmazhatatlan. A képsorozatok egy képben meg nem jeleníthető történetet mesélnek el, egy-egy óbudai történetet. A kiállításhoz tartozó pályázat érdekessége, hogy valóban a kerületi lakosok mindegyikéhez szólt, azon minden itt élő amatőr vagy hivatásos fotós, foglalkozástól, életkortól függetlenül részt vehetett. A beérkezett pályaművek 6 legjobbját tekinthetik meg a véletlenül vagy célirányosan arra járók a közösségi ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.) homlokzatán 2021. április 15-ig.

A kiállítást Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg 2020. október 13-án 17.00 órakor. Az ünnepélyes megnyitó után a népszerű, szintén a kerületi lakosoknak szóló, már lefutott Panel zsáner című kiállítás nyertes pályázói saját, kinyomtatott pályaművüket vehetik át a Polgármester úrtól, melyek eddig a közösségi ház homlokzatán voltak láthatóak.

Nem kétséges, hogy a lakosságnak szóló fotópályázatok nagyon népszerűek a helyiek körében, hiszen mindenki szívesen szól lakótársaihoz, meséli el a saját történetét a képeken keresztül. A kiállítás közönsége pedig örömmel ismeri meg ezeket a saját történeteket, kíváncsi lakótársai, ismerősei munkáira, hiszen óbudainak lenni azt jelenti, hogy tartozunk valahová, valakikhez, van hol otthon lennünk a világban.

 

Fotó: Dr. Tóth-Piusz István

Megosztás

Facebook
Email