Keresés
Close this search box.

Óbudát mindenki szereti

Vannak művészek, akik kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek az óbudaiak körében. Külön öröm, hogy a vonzalom kölcsönös, és örömmel térnek vissza újra meg újra, hogy a kerületben élőket szórakoztassák. Ide hozzák hozzánk a világvárosok ritmusát, felejthetetlen élményt adnak helyben.

És hogy miért szeretnek hozzánk járni?

Péterfy Bori
Májusban a kedvenc szezonnyitó koncerthelyszínünk Óbuda, az Óbuda Napja rendezvény. Mindegy, hogy langyos kora tavaszi este van, vagy szinte téli hideg, vagy szakadó eső, a közönség mindig fantasztikus. Emlékszem, pár éve, amikor a Terápia című sorozatban forgattam egy nagyon nagy és lelkileg is megterhelő szerepet, egy hajnaltól tartó forgatási nap után szinte beestem a színpadra Óbudán. Ilyenkor mindig kicsit szorongok, hogy tudom gyorsan átkapcsolni az agyamat és minden idegszálammal a koncertre fókuszálni, de az első pár percben kiderült, hogy olyan lelkes és energikus közönség áll előttem, hogy mint a hullámzó tengerbe, csak bele kell vetnem magam. Ami persze szó szerint is értendő. Sokszor hordozott már a tenyerén az óbudai közönség.

Kerekes Band
Szinte hazajárunk Óbudára. A Kobuci kert egyértelműen a kedvenc budapesti koncerthelyünk, az Óbudai Advent, Óbuda Napja pedig mind-mind olyan rendezvény, ahol pályánk indult, és ahol szinte „hazai” zenekarként szeretnek minket. A régi, legendás magyar zenekaroknak mindnek megvolt a törzshelye: Bem rakpart, Ifipark, Tabán, Metró Klub. Ha a Kerekes Band megéli a következő 20 évet, biztosan mi is így fogunk emlékezni Óbudára.

30Y Beck Zoli
Óbuda Budapest legkedvesebb arca: zenélni egyébként is úgy jó, ha azt érzed, a helyhez valahogy közöd van – pedig nem laksz ott. Mászkáltunk kicsit a koncert előtt, «fiatal lányok, növendék hímek» (persze, Kassák). Köszöntünk, ahogy illik, kávét kértünk, erőset. Beszélgetésbe keveredtünk, jókedvű beszélgetésbe kedves emberekkel. Erős kávé volt. És mindenki köszönt a mi utcánkban.

Quimby Varga Livius
Óbudán laktam, horgásztam, kiállításokon jártam, sétáltam, megannyi csuda kis élmény. Találkozik a múlt és a jelen, a 19. századtól a mostani pillanatig mindent fel lehet ott fedezni, és már a saját életemből is egy külön kis történelem alakult ki Óbudával kapcsolatban. És a non plus ultra: ott játszani, ott örömöt okozni és energiát kapni a közönségtől, ahol mindez a sok varázslat történt velem.

Megosztás

Facebook
Email