Keresés
Close this search box.

Gyerekprogramok – Utazás a szempillám mögött

Gyerekprogramok a könnyed ám tartalmas kikapcsolódás jegyében, családias hangulatban. S mindez az Óbudai Kulturális Központban. Ahol ahol a szervezők ezúttal egy zenés kétrészes mesedarabbal örvendeztetik meg a kisebbeket és a nagyobbacskákat. A cél, egy kicsit még színesebbé varázsolni ezt az egyébként is színpompás és gyönyörű őszt.

Családi vasárnapok – Utazás a szempillám mögött

November 18-án, vasárnap 10 órától az Utazás a szempillám mögött című zenés kétrészes mesedarab kerül megrendezésre a Zichy Szín-Műhely előadásában. A helyszín pedig az Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai teátruma.
Csukás István műve egy lenyűgöző, csodálatos utazásra invitálja a gyerekeket.
Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul és keresi, miközben sok-sok mindennel találkozik.
Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek…
Utazása során találkozik   szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, a Sherlock Holmes-t idéző Sánta Kutyával, a Hangutánzó Bagollyal, a csupa ideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival.
Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót…

S miért az ÓKK?

Mert a szervezők folyamatosan azon munkálkodnak, hogy minden korosztály, és sokféle érdeklődési körrel rendelkezők is könnyű szerrel megtalálják a számukra tetszetős programokat. Változatos gyerekprogramok, színházi előadások, koncertek és még rengetegféle izgalmas és tartalmas program várja a nagyérdeműt.
Jelen esetben az ifjúság, akiket szeretettel várnak november 18-án, vasárnap 10 órától ezzel a csodálatos kétrészes zenés darabbal.
És ez csupán egyetlen programlehetőség a Ház színes kínálatából. Ebben a szezonban is érdekfeszítő, különleges gyerekprogramok és más egyéb hétköznapi és hétvégi rendezvények várják a kulturált kikapcsolódásra vágyókat.

 

Megosztás

Facebook
Email