Keresés
Close this search box.

PANEL ZSÁNER FOTÓPÁLYÁZAT

Békásmegyeri közösségi fotókiállítás

A kiállítás helyszíne a Békásmegyeri Közösségi Ház külső homlokzata.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az Óbudai Kulturális Központ, Békásmegyeri Közösségi Háza 2019-ben második alkalommal hirdeti meg fotópályázatát, „Panel zsáner” címmel.

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA

A zsánerképek műfaja a festészetben, a XVI. században jelent meg az akkori Németalföldön. Azóta megkerülhetetlen eszköze a művészeti alkotásoknak, ilyetén meghódította a műfaj az egész európai kultúrát. A művészet eszközei persze folyamatosan változtak, bővültek így korunkban már a fotóművészet területén is jelen van a zsánerkép.

Életünk egyik legfontosabb, legtöbbet használt része a környezetünk. A környezet, amelyben lakunk, amelyben sétálunk, amelyben játszunk, amelyben tanulni, dolgozni megyünk, amelyben élünk.

Szűkebb és tágabb színterei vannak az emberi mindennapoknak, olyan terek, amelyek abban az adott pillanatban befolyásolják az érzéseinket, a hangulatunkat, a gondolatainkat.

Fotópályázatunk, a „Panel zsáner” erre keresi a választ, ilyetén egy izgalmas kalandra hívja Óbuda-Békásmegyer polgárait. Az itt lakók, a pályázók, a környezetük megörökített képein keresztül mutathatják meg a kerületet, az utcát, teret, a városrészt ahol élnek.

A pályázat nyitott, nyilvános, azon minden III. kerületi lakos, foglalkozástól, életkortól függetlenül részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok is egyénileg nevezhetnek. A pályázati kiírás a www.kulturkozpont.hu honlapon található. A zsűri által kiállításra kiválasztott képek nagyítását a kiíró fél – a nyomtatásra alkalmas nagyméretű digitális fájlok alapján – vállalja.

AJÁNDÉK

A pályázat során díjazásra nem kerül sor. A „díj” maga a megjelenés.

A kiállításra kerülő pályaművek alkotói mindannyian ajándékot kapnak. Az alkotók ajándéka, amellett, hogy naponta több százan látják, a kiállításra kerülő 112*112 centiméteres nagyságú kasírozott fotónyomat lesz.

Az ajándékok átadása az alkotók számára a következő pályázatunk, „Óbuda 6 x 7 képben” címet viselő kiállításunk megnyitásakor, 2020 elején történik.

A ZSŰRI TAGJAI

A Békásmegyeri Közösségi Ház munkatársai.

A zsűri az összes beküldött képet értékeli, s ezek közül választja ki a kiállításra kerülő 42 darab fényképet. A zsűri döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Szerzőnként maximum 2 db digitális felvétel küldhető be JPG formátumban. A képeket egyesével, külön-külön e-mailben kell beküldeni.

A pályázó vállalja, hogy a digitális fájlokat panelzsaner@kulturkozpont.hu email címre elküldi. Továbbá vállalja, hogy a képek mellé egyidejűleg csatolja a képek címét, a pályázó nevét, lakcímét és telefonos elérhetőségét.

A digitális kép-file mérete minimum: 5 MB, maximum 10 MB lehet. A valós méretében (112*112 cm) pedig minimum 100 DPI legyen.

A képfájlok elnevezése: képcím, dátum: maximum. 20 karakter

A kiállításra kerülő kép négyzet alakú, nagysága 112*112 cm, ezért a képek készítésénél négyzet alakú komponálást kérjük figyelembe venni.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kiállító, vagy az általa megbízott harmadik személy a fotókat a felhasználáshoz szabadon szerkesztheti, vághatja, és a Békásmegyeri Közösségi Ház külső homlokzatán tetszése szerint elhelyezheti.

A pályázók a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik az óbudai sajtótermékekben és a későbbi óbudai szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.

A pályázó vállalja, hogy a fényképének kiállítása előtt a www.kulturkozpont.hu honlapról letölthető, „Megállapodás fotó kiállításra” elnevezésű megállapodást megköti az Óbudai Kulturális Központtal. Ezzel a szerződéssel vállalja a felelősséget, az általa készített fotókon esetleg szereplő személyek belegyezésére vonatkozóan, a kiállításon és az esetleges sajtó anyagokon való megjelenthetéshez.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

A pályázat meghirdetése: 2019. június.

A digitális felvételek elküldésének kezdete: 2019. augusztus 19. 00:00 órától 2019. augusztus 25. 24.00 óráig lehetséges. Kérünk mindenkit, hogy képe elküldését ne hagyja az utolsó nap utolsó órájára!

A kiállítás 2019. szeptember 9-től 2020. január végéig látható.

SZERZŐI JOGI KÉRDÉSEK

A pályázatra beküldött valamennyi kép a szerzői jogvédelem hatálya alá tartozik. Kizárólag a beadó által készített, annak valamennyi, jogszabályokban meghatározott kritériumának megfelelő kép szerepelhet a pályázaton. A pályázaton résztvevők a képeik beküldésével hozzájárulnak azok kiállításához, illetve annak PR-marketing célú, online-offline felhasználásához, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megtartásához, későbbi felhasználásához. Ezek mellett hozzájárul, hogy a kiállításra került kép digitális fájl állománya az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által működtetett, Óbudai Múzeumban kerüljön elhelyezésre, a szerzők jogainak fenntartásával.

Megállapodás

Pályázati kiírás – Panel zsáner

Megosztás

Facebook
Email