Keresés
Close this search box.

Picúr, megvárhatlak?

Gombóc Artúr, Radírpók, Festéktüsszentő Hapci Benő, Órarugógerincű felpattanó, a bátor Tintanyúl, Madárvédő Golyókapkodó, na és persze Picúr a kis iskoláslány a fején üldögélő PomPom, aki valójában papucs orrán pamutbojt – mindannyian gyerekkorunk pajtásai. A feledhetetlen rajzfilmsorozat elevenedik meg a Rátonyi Róbert Színház előadásában, hogy szívderítő kacagásra késztesse a kicsiket, akik még nem ismerik a díszes társaságot, és nosztalgiára hangolják a szülőket, akik már igencsak régen találkoztak a mókás társasággal.

Csukás István író, a gyermekek örök barátja, akinek számos meséje lett ikonikus kedvenc korosztályról korosztályra. Kinek ne lenne kedves ismerőse Süsü a sárkány, MirrMurr, a kandúr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, A nagy ho-ho-ho-horgász, a Legkisebb ugrifüles vagy a Keménykalap és krumpliorr filmsorozat szereplői, akik mind mind kikerülhetetlen művei a gyermekkornak. Külön érdekesség, hogy a Keménykalap és krumpliorr történetét Óbudán forgatták és játszott benne Berkes Gábor, aki jócskán felnőtt azóta és a mostani előadás zeneszerzője.

A felsorolt történetek nem csak kedvesek és viccesek, de tanulságosak is és örökvérnyű emberi törvényeket közvetítenek észrevétlenül is a kis emberpalántáknak. A PomPom, avagy Gombóc Artúr a világ körül című előadásban Gombóc Artúr külföldre akar költözni a túlsúlya miatti örökös csúfolás elől, de amilyen a formája, azonnal bajba kerül. Ám szerencsére vannak jó barátai, aki a segítségére sietnek. A kalandok végére Gombóc Artúr végül rájön arra, hogy a barátoknál, barátságnál és a szeretetnél nincs fontosabb a világon, s ha bármi baj van, rájuk lehet számítani. Nem kell világgá menni, a csokit pedig mértékletesebben is lehet fogyasztani.

Az előadást Csukás István műve alapján Bor Viktor írta, zenéjét Berkes Gábor, az Első Emelet·és Rapülők zeneszerzője szerezte, az előadást rendezte Kökényessy Ági színművésznő.

A népszerű rajzfilmsorozat színpadi feldolgozásában sok zenével és táncos koreográfiával, színes díszlettel, mókás jelmezekkel és sok humorral várja az óvodás és kisiskolás közönséget az Óbudai Kulturális Központ színpadán, január 27-én, 10.00 órakor.

Jegyár: 3200 Ft, 3500 Ft (2 éves kor alatt ingyenes, ha a felnőtt ölében ül.)

A kedves látogatókat szeretettel várja Gombóc Artúr és egyben üzeni, hogy mindenképp hozzanak magukkal lukas csokoládét, kerek csokoládét, szögletes csokoládét, töltött csokoládét, mogyorós csokoládét, vagy egyáltalán, bármilyen csokoládét.

 

 

 

Megosztás

Facebook
Email