Keresés
Close this search box.

Programok Óbudán – Irodalmi kávéház

Programok az Óbudai Kulturális Központban – Irodalmi kávéház Oberfrank Pállal

Oberfrank Pál neve bizonyára nem csupán a színház világában jártasok számára cseng ismerősen. A televíziónézők szintén régi kedves ismerősként üdvözölhetik őt. Kedvelt színművészünk nem csupán parádés színészi játékaival, hanem remek televíziós- és szinkronszerepeivel, jellegzetes hangjával is jócskán kivívta magának a nagyérdemű szeretetét és megbecsülését.
Tehetségét a szakma is több ízben díjazta. Többek között az Őze Lajos-díj, a Jászai Mari-díj büszke tulajdonosa ő, de 2019-ben Érdemes művésznek is megválasztották.

Miért az ÓKK?

Október 18-án 19 órától az Óbudai Kulturális Központ galériája kávéházzá alakul. A cél, hogy a széplelkű érdeklődők az irodalom segítségével egy kicsit felülemelkedhessenek a hétköznapok szürkeségén. Az est „verspincére” pedig nem más, mint a már említett Oberfrank Pál. Remek és népszerű színművészünk, kinek segítségével kellemes hangulatban, egy finom kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról választhatnak nekik tetsző műveket a kedves résztvevők.

Irodalmi kávéház

Az Óbudai Kulturális Központ egy szeglete, a San Marco Galéria havonta egyszer barátságos atmoszférájú kávéházzá alakul. Ahol a vendégek kellemes hangulatban tölthetnek el egy estét, egy finom kávé vagy tea mellett. Az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet verseket, meséket, novellákat, színdarab-részleteket rendelni. Az irodalmi étlapot a közreműködő színész állítja össze az általa kedvelt és fontosnak tartott irodalmi művekből. A közönség részéről leadott rendelés alapján felveszi a verspincér szerepét, majd fel is szolgálja, prezentálja azokat. A hangulat minden esten kivétel nélkül baráti. A meghívott színészek – a versek és egyéb művek előadásán túl – arról is beszámolnak, hogy miért vált egy-egy irodalmi mű az életük részévé és szívesen válaszolnak a kíváncsi közönség kérdéseire is. Az Irodalmi kávéház programok fő célja, hogy péntek este, egy végigdolgozott hét után csendességben és nyugalomban, kultúrával töltődve kapcsolódhassanak ki a vendégek.
Számos népszerű színész volt már Irodalmi kávéházunk közreműködője. Többek közt például Benkő Péter, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Csuja Imre, Pindroch Csaba…

Megosztás

Facebook
Email