Keresés
Close this search box.

Queen slágerek újragondolva

Nagy sikerre számíthat, aki az egymástól eltérő zenei stílusokat próbálja összeházasítani, ezzel egyedi hangzásvilágot hozva létre. De nem csupán ezért népszerű a Budapest Jazz Orchestra produkciója, a QUEEN – Real JAZZ, főhajtás a Queen életműve előtt, hanem mert a műfaji házasítás valóságos esszenciáját hozták létre. A hagyományos 17 tagú big band felállású jazz zenekart és a főként progresszív rockot követő Queen együttest három csodálatos hangú énekes köti össze, ezzel teremtve meg egy új, eddig világviszonylatban is egyedülálló produkciót.

A legendás brit rockegyüttest, a Queen zenekart mindenki ismeri, ha nem is a teljes repertoárt, de a legnagyobb slágereket mindenképp. A különleges egyéniségű és feledhetetlen hangú frontember, Freddie Mercury különösen belopta magát a magyar rajongók szívébe a budapesti koncerten közvetlen, szeretetteli személyiségével és főként azzal a gesztussal, hogy magyarul elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt. Mindez már történelem, 1986-ban történt, de máig él az emléke a rajongók között, annak ellenére, hogy a zenekar hangzásvilága főként a glam rock, heavy metal és progresszív rock stílusba sorolható, de többek közt punk, funk, ragtime vagy gospel típusú dalokat is hallhattunk tőlük. Legnagyobb slágereik máig nagy hatást váltanak ki a hallgatókból, mint például a A kind of magic, Bicycle ride, the show must go on, We are the champions, We will rock you, I want to break free, Radio ga ga vagy a mindent elsöprő sikerű Bohemian rhapsody.

A Queen életműve valójában több különböző műfajt egyesít, mely a nagyívű kompozíciók és briliáns hangszerelési megoldások révén mind a klasszikus mind a jazz zenét kedvelők táborát meghódították. Ezt a zenei sokszínűséget tükrözi az est, ahol újragondolva, Hárs Viktor és Zakar Zoltán által áthangszerelve, jazz köntösbe öltöztetve hallhatóak a nagy slágerek. Az est során kevésbé ismert dalok is szerepet kapnak, olyan virtuóz hangszerelésben, hogy a közönség talán el sem hiszi, hogy eredeti Queen-dalokat hall.

Az 1998-ban alakult jazz nagyzenekar, a nemzetközileg is elismert Budapest Jazz Orchestra a világon egyedüliként szólaltatja meg ebben a formában a legendás Queen együttes dalait. A zenekar világszínvonalon népszerűsíti a korabeli swing zenét, illetve a jazz szinte minden válfaját. 2015-ben a Jazzma.hu szavazásán a közönség az év big bandjének választotta a zenekart, aki számos hazai- és nemzetközi elismerésben részesült és megszámlálhatatlanul sok koncertet adott az egész világban. A Budapest Jazz Orchestra olyan sztárokkal lépett már színpadra, mint Al Di Meola (USA), George Duke (USA), Raul Middón (USA), Joe Lovano (USA).

Természetesen a hangszerelés a hagyományos big band felállás mellé kellenek a tisztán szóló énekhangok is, hogy igazán elvarázsolják a hallgatóságot. A rivaldafényben három nagyszerű művész interpretálja a dalokat, természetesen nem helyettesítve Freddy Mercuryt, hanem saját stílusukban megidézve az emblematikus előadót.

Wolf Kati 1981-ben, még kislányként énekelte a híres kis róka, Vuk dalát, de a 2010-es X-Faktor tehetségkutatóban robbant be a karrierje, annak ellenére, hogy nem ő nyerte a szériát. 2015-ben Wolf Kati képviselte hazánkat a Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kocsis Tibor indult a Megasztárban, a Csillag születik című tehetségkutató műsorban, míg 2011-ben végig elegáns fölénnyel nyerte meg az X-Faktort. Lenyűgöző hangterjedelme és visszafogott, elegáns stílusa tette a nézők elsőszámú kedvencévé.

Csordás Levente az 1997-től 2001-ig működő népszerű fiúzenekar, a Shygys tagja volt, ennek ellenére ő is végig járta a zenei tehetéségkutatók sorát, ahol a mentorok szerint leénekelte a csillagokat is az égről.

Most a három énekes együtt énekli le Freddy Mercury és a Queen csillagát az égről, és kelti új életre a feledhetetlen slágereket, az Óbudai Kulturális Központ színpadán, 2019. november 29-én, péntek este, 20.00 órakor. A 90 perces koncertet profi színházi körülmények közt élvezheti a közönség, mivel az Óbudai Kulturális Központ színházterme kényelmes nézőtérrel és frissen felújított, magas minőségű technikai berendezésekkel rendelkezik, így minden együtt van egy igazi, feledhetetlen művészeti élményhez.

Jegyek még korlátozott számban vásárolhatók a honlapon: www. kulturkozpont.hu, vagy személyesen, az Óbudai Kulturális Központ információs pultjánál (1032 Budapest, San Marco u. 81. Tel.: 06 1 388 2373).

További információ: https://kulturkozpont.hu/esemeny/a-budapest-jazz-orchestra-bemutatja-queen-real-jazz-fohajtas-a-queen-eletmuve-elott/

Megosztás

Facebook
Email