Keresés
Close this search box.

Kiállítás Óbudán – Római P’Art 14

Kiállítás Óbudán! Ezúttal a szép festményeket, grafikákat kedvelőket örvendeztetik meg a szervezők, a Római P’Art 14 elnevezésű szabadtéri kiállítással.
A tárlat 2019. májusától, augusztus végéig lesz megtekinthető az az Óbudai Kulturális Központ kerítésén

Római P’Art 14

A Római P’Art 14 című szabadtéri kiállítás gazdag anyaga még 2014 végén jött létre. Méghozzá akkor, amikor az óbudai önkormányzat és a római parti Fellini egy képzőművészeti pályázatot hirdetett meg. A pályázat címe, hívószava a „római p’art” volt, erre a témára reflektáltak a kortárs alkotók. A pályázatra több mint 60 festmény és grafika érkezett, melyből az óbudai képzőművészeti szervezetekből álló zsűri 30 művet választott ki, hogy azokból 2015 nyarán a Lajos utcai Budapest Galériában kiállítást rendezzen. Ennek a 30 munkának a reprodukciója látható most az Óbudai Kulturális Központ kerítésén.
Az anyag díjazott alkotásai 2015-ben Óbuda napján, az Esernyős Galériában szerepeltek, majd 2016-ban a nyár folyamán, a mostani szabadtéri kiállításhoz hasonlóan, a 30 alkotás reprodukciója a Kórház utcai traverz kiállításon volt látható.

Miért érdemes ellátogatni?

A Római P’Art kiállítás rólunk, óbudaiakról szól. Arról a helyről, ami minden óbudai szívében, lelkében, és szemében kétségtelenül nyomot hagy. Megélt pillanatokról és érzésekről, élményekről és hangulatokról, látványokról és emlékekről, amelyek áthatották a gyermekkorunkat, és amelyeket átadunk a gyerekeinknek, amelyek beívódtak a tudatunkba, amelyek a mindennapjaink és életünk részévé váltak. A római part egy olyan hely, ami fizikailag és szimbolikusan is összeköti a III. kerületieket, és így egy önmaga értékei által teremtett közösségi térré válik. A kiállított művészek munkái erre a gondolatra reflektálnak.

Megosztás

Facebook
Email