Keresés
Close this search box.

Szabad egy steakre? Avagy a legjobb buli mindig a konyhában van

Szeretünk enni, szeretünk főzni, és szeretjük a gasztronómiáról szóló filmeket, előadásokat, könyveket. Mert az evés művészet, bárhonnan nézzük is. Emlékszünk még a Csokoládé című film parádés vacsorájára, vagy a Babette lakomája című ínyes-illatos filmre? Vagy itt van az Ízlések és pofonok, a Julie & Julia – Két nő, egy recept, A séf, Az ételművész vagy akár a gyerekeknek a Lecsó című alkotások. Nem véletlen a konyhai művek népszerűségé. A konyha mindig különleges hely, ahol jó lenni, ahol jó enni. A filmművészet mellet egyre nagyobb kedvvel nyúlnak irodalmárok is a témához. Krúdy húslevesétől mindenkinek összeszalad a nyál a szájában, de itt van Nyári Krisztián: Így ettek ők, vagy Dragomán György Főzőskönyve és az Adjuk meg a módját! Írások főzésről és evésről című műve, melyek a kulináris irodalomból válogatott előadás gerincét adják.

A sármos színművész, Klem Viktor már megfordult konyhai szerepben. Láthattuk őt az Ízirg-vérig című sorozatban szakácsként, ahol beleszimatolhatott már a konyha légkörébe, de számos filmből és sorozatból is ismerhetjük őt, nem beszélve a megszámlálhatatlan sok színpadi szerepéről. Nemrég láthatta őt az óbudai közönség a Múviláv – Majdnem mint a filmeken című előadásban, ahol romantikus filmdalok összeállításából lehetett szemezgetni.
Most azonban a konyha romantikáját vesszük górcső alá: Szerelem, szenvedély,  küldetéstudat és alkotásvágy szólítja a konyhába a séfeket, azaz: mindenkit ! Imádunk főzni, imádunk fogyasztani, előtte – utána pedig nevetni és merőkanállal falni az életet. Humoros és személyes hangvételű sztorikat mesél nekünk a konyhából, Klem Viktor. Most „kóstolgathatja” a közönség a sármos színész konyhai történeteit. Aki szereti Klem Viktor egyedi hangját, keserédes humorát, speciális módon ráncolt rodini homlokát és persze igényesen összeállított műsorait, minél előbb váltson jegyet az előadói estjére: Sztorik a konyhából! Garantáltan rákordul a szívünk és a gyomrunk.

3K
2024.09.06. 19:00
SZTORIK A KONYHÁBÓL
Gasztro-irodalmi előadás.

Megosztás

Facebook
Email