Keresés
Close this search box.

Szerelmes Chagall – Horgas Eszter az Óbudai Kulturális Központban

Horgas Eszter fuvolaművész a budapesti zeneakadémián végzett, de már a főiskolai évek alatt olyan művészekkel volt lehetősége színpadra lépni, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Kocsis Zoltán, Maurice Andre, Rosztopovics, Bartók vonósnégyes, Jean Pierre Rampal….

Már igen korán, 19 évesen a két legjelentősebb fuvolaművésznél-tanárnál tanulhatott : Jean-Pierre Rampalnál Franciaországban, és András Adorjánnál Németországban.

Egész pályája során a legnagyobb klasszikusok műveit dolgozza át fuvolára. Évente közel 100 koncertet ad Magyarországon és külföldön, Rómától – Ljubljanáig, Mauritiustól – Mexikóig a világ számos színpadán.
Az elmúlt években olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt, mint Al Di Meola vagy Nathalie Cole.

A közönség és a kritikusok egyaránt ünneplik egyedülálló hangszeres teljesítményét, izgalmas, műfaji határokat átlépő feldolgozásait, valamint varázslatos, megindító előadásait.

A virtuóz fuvolista a klasszikus zenei hangversenyek mellett olyan új repertoárt hozott létre, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre.

Olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Vivaldi, Bach, Verdi, Puccini, Bizet, Bernstein vagy Gershwin.

Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről–évre új, jobbnál jobb produkciókat inspirál, ami a legkeresettebb szóló hangszeres zenészek közé emeli őt.

Október 19-én 20 órától a Szerelmes Chagall című  látvány- és koncertszínházban láthatja a nagyérdemű, az Óbudai Kulturális Központ színpadán.
Az előadás a kilencvennyolc évet élt művész, Marc Chagall életét népszerű, dallamos, fülbemászó melódiákkal, virtuóz hangszeres szólókkal dolgozza fel.
Olyan feldolgozásokat hallhat a közönség, mint Sosztakovics Keringője, Edith Piaf Chansonja, a ZAZ pop dala vagy a híres A Paris, Gershwin Kék rapszódiája, Avinu Malkeinu…

Közreműködnek: Horgas Eszter fuvolaművész, Bálint András Kossuth-díjas színész Chagall szerepében, Szemerédi Bernadett színésznő Bella szerepében, Hárs Róza énekes mint angyal, Lőwenberg Dániel zongoraművész és a ClassJazz Band (Kaszás Péter – dob, Hárs Viktor – ének, basszus, Dajka Krisztián – gitár, Révész Richárd – zongora, Pusztai Csaba – ütő)

Megosztás

Facebook
Email