Keresés
Close this search box.

Színház a 3K-ban – Hallgatni akartam

Színház az irodalom, és a minőségi időtöltés jegyében, kulturált, családias környezetben… igen, ez mind a Kaszásdűlői Kulturális Központ. Ahol a szervezők ezúttal egy valódi színházi csemegével készültek az irodalom, és a színház kedvelő kedves nézők megörvendeztetésére. Céljuk: a népszerű hazai színészeket egy kicsit közelebb hozni a nagyérdeműhöz. Valamint egy kicsit még örömtelibbé varázsolni ezt az egyébként is színes őszi szezont.

Hallgatni akartam – Hegedűs D. Géza Márai estje

Október 20-án, szombaton este 19 órától Hegedűs D. Géza egyszemélyes színdarabját tekinthetik meg a kedves nézők a Kaszásdűlői Kulturális Központ műsorán.
A másfél órás előadás anyagát az író naplóiból és egyéb írásaiból alkalmazták színpadra, melyben Márai osztja meg nézeteit a magyarság II. világháborús felelősségével és a polgári létforma széthullásával kapcsolatban. A díszlet mindössze egy bőrönd és egy régi bútor, hogy az egyetlen szereplő ezek között nyújtson betekintést a magyar irodalom egyik nagy alakjának gondolataiba.
Márai hallgatni akart… azonban ez nem az írók dolga. Művében az 1938-tól 1948-ig tartó időszakot tárgyalja, az Anschlußtól egészen addig a napig, amíg úgy döntött, emigrálni kénytelen.
Hegedűs D. Géza nyilvánvalóan feledhetetlenül alakítja a az érzékeny, az élet drámaiságától megkeseredett értelmiségi írót, aki egyik cigarettáról a másikra gyújtva meséli el mindazt, ami nyomja a lelkét.
Márai Sándor Hallgatni akartam című művét az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. Ez a mű tekinthető Márai első emigrációban írt, befejezett művének.
A Hallgatni akartam, vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza feledhetetlen előadásában.

Egy este tehát a színház és a magyar irodalom szerelmeseinek. Egy színdarab Márai Sándor és Hegedűs D. Géza kedvelőinek, a filozofikus gondolatok és a minőségi kikapcsolódás jegyében.

Miért a 3K?

Tehát még egyszer: október 20. 19 órai kezdéssel Hallgatni akartam-Hegedűs D. Géza Márai estje, a Kaszásdűlői Kulturális Központban. A jegyek ára 1800 Ft.

Megosztás

Facebook
Email