Keresés
Close this search box.

Színház az ÓKK-ban – Indul a bakterház

Színház az Óbudai Kulturális Központban, ezúttal a humort, illetve a magyar színjátszást kedvelők örömére. Egy olyan színdarabbal kedveskednek a szervezők a Ház imádott közönségének, amit bizonyára mindannyian ismernek és szeretnek. Rideg Sándor művét 1980-ban mutattak be első ízben a nagyérdemű számára, Mihályfy Sándor rendezésében.

“Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak.”

Október 26-án, 15 órától láthatja a nagyérdemű az Óbudai Kulturális Központ színháztermében az Indul a bakterház című vígjátékot, két részben. A kacagtató regény, a magyar filmek legje ezúttal az ÓKK színpadán.

Indul a bakterház

Regős Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyósa, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Konc bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot, s végül összedől a bakterház, ő pedig továbbáll.

Egy érdekesség Bendegúz szereposztásával kapcsolatban. A szereplő kiválasztása úgy zajlott, hogy a rendező elment egy intézetbe, és ott válogatott. A feladat a következő volt: aki fenékbe meri rúgni, az lesz Bendegúz. Ezt csak Olvasztó Imre merte megcsinálni.

Miért az ÓKK

Az Óbudai Kulturális Központ két különböző, a felnőtt illetve a nyugdíjas korosztálynak szóló bérletet hozott létre, mindkettőt a kulturált szórakoztatás jegyében, kissé eltérő műfajokban.
A felnőtt korosztálynak szóló Körmendi bérlet előadásait a Turay Ida Színház biztosítja.
A felnőtt bérlet előadásai nagyon színesek, sokrétűek. A vígjátéktól kezdve a drámán keresztül az operettig, musicalig minden található a repertoárjukon.

Megosztás

Facebook
Email