Keresés
Close this search box.

Támogasd a kultúrát!

A kialakult vírushelyzet sok ágazatra volt negatív hatással, de talán az egyik legnehezebb helyzetbe a kultúra területén tevékenykedők kerültek. Sok művész ezt a helyzetet is kihasználta, hogy kapcsolatot tartson a közönségével, teljesen ingyen tartottak online előadásokat, felolvasásokat, hogy könnyítsék kicsit az online oktatást és elviselhetőbbé tegyék a karantént. Az ő támogatásukra hozta létre az InterTicket a #támogasdakultúrát támogatási programot, amely hozzájárulhat a kultúra fenntartásához és a veszélyhelyzet utáni kulturális élet újraindításához.
Az InterTicket úgy gondolja, mindannyiunk közös felelőssége, hogy életben tartsuk a bajba jutott kultúrát a veszélyhelyzet alatt is, hogy a karantén után újra a régi, sokszínű kulturális élet várja a közönséget. Ezért indult el ez a program, melynek keretén belül a későbbi jegyvásárlásók ösztönzésére Rajongó és Mecénás Utalványok értékesítésére kerül sor. Ezeket az utalványokat augusztus 1-től két naptári éven át lehet beváltani belépőjegyekre a jegy.hu oldalon. A Rajongó Utalvány árának 120%-át lehet levásárolni, míg a Mecénás Utalvány esetében a 100% vásárolható le, a Jegy.hu a ráadás 20%-ot pedig átutalja az InterTicket a Magyar Kultúráért Alapítvány részére, amely az online alkotóművészeket segíti.

Természetesen közvetlen adományozásra is van lehetősége annak, aki ezt megteheti, és magáénak érzi a kultúra helyzetét. A Magyar Kultúráért Alapítvány a jelen körülmények között is alkotó művészek és művészeti közösségek számára szervez gyűjtést. Adományozni már 1000 Ft-tal is lehet, de tetszőleges összeg adományozására van lehetőség. A beérkezett összeget kéthetente, nyílt szavazással ítélik oda egy-egy online projekt megvalósításáért. Szavazni a program Facebook csoportjában lehet: #támogasdakultúrát

A megvásárolt utalványok természetesen az Óbudai Kulturális Központ programjaira is felhasználhatóak lesznek a házak újra nyitása utána.

Kérjük, aki teheti, csatlakozzon ehhez a nemes ügyhöz, és vásároljon utalványokat, vagy támogassa a projectet, ezzel is hozzájárulva, hogy a nehéz helyzetbe került művészek átvészeljék ezt a nehéz helyzetet, és ősztől újra találkozhassunk velük a koncerttermekben, színházi kulisszákban, vagy akár az Óbudai Kulturális Központ Házaiban.

Online támogatáshoz és utalvány vásárlásához kérjük, látogasson el a a jegy.hu weboldalára.

Megosztás

Facebook
Email