Keresés
Close this search box.

Táncoljunk együtt!

Összebújni, énekelni, táncolni, együtt lenni. Szívet melengető program szülő és gyermek számára egyaránt. A közös élmény az önfeledt tánc, taps, ének még szorosabb lelki köteléket jelent, a zenei nevelés fontossága mellett ez is egy olyan szempont, ami miatt érdemes kipróbálni a Dúdolj! Ringass! Táncolj! – Népzenés családi játék online programját.

Akik a vírushelyzet okozta zárás előtt szívesen jártak erre az eseményre, tudják, hogy jó hangulatú, szeretettel teli, gyerekkacajtól hangos mulatság ez. Akik még nem jutottak el hozzánk, most kényelmesen, otthonukban próbálhatják ki a közös muzsikálás és táncolás áldásos hatását.

Paár Julcsi – népdalénekes, okleveles zeneterapeuta és Csiki Gergely – néptáncpedagógus varázslatot visznek a színpadra, és most otthonra, a nagyszobába. A puha szőnyeg táncparketté alakul át, a fakanálból dob lesz, és megtörténik a csoda – elrepülünk mindahányan meseországba. Ehhez a zenei kíséretet Csernók Klára hegedűn, Könczei Bálint brácsán és Bognár András nagybőgőn adja. Az élő zene varázsa pedig olyan élmény, amire minden kicsinek szüksége van.

Csiki Gergely a Göncöl Néptáncegyüttes alapítója, néptáncpedagógus a Csillaghegyi Közösségi Ház látogatóinak régi ismerőse, hiszen kezdetektől fogva hirdeti a néptánc szeretetét az ÓKK házaiban és a kerület több helyszínén. Mint kétgyermekes gyakorló apuka, jó érzékkel, nyitott szívvel veszi fel a kapcsolatot a kicsik minden korosztályával. Szakmai tudása sok éves tapasztalattal és lehengerlő személyiséggel párosul, igazi autentikus tanító. Csakúgy, mint társa, Paár Julcsi énekesnő, akinek, egyedi hangja és színpadi jelenléte már pályája elején kiemelkedett generációjának előadói közül. Nevéhez több nemzetközileg is elismert népzenei album kapcsolódik. Gyermekei születése után kezdte el interaktív népzenés zeneterápiás foglalkozásait, a Hangolót. Véleménye szerint a zene önismeretünk origója, identitásunk medre és mint ilyet, már egészen kicsi korban el kell kezdeni gyakorolni, de legfőképpen szeretni.

Jöjjenek hát el egy kis lélekfürdőre, énekeljenek, táncoljanak önfeledten együtt a család minden tagjával meg persze Csiki Gergellyel és Paár Julcsival.

Az előadás január 29. és február 5. között szabadon megtekinthető. Egy jegy ellenében egy alkalommal együtt nézheti az egész család.

Itt válthatnak jegyet a programra.

Megosztás

Facebook
Email