Keresés
Close this search box.

Moziműsor a magas színvonal jegyében – Testről és lélekről

Szórakoztató moziműsor, kulturált környezet, minőségi szórakozás… Igen, ez mind Óbuda, egészen pontosan a Békásmegyeri Közösségi Ház, ahol a szervezők ezúttal egy igazán különleges filmcsemegével kedveskednek a színvonalas alkotásokat kedvelők számára.

Testről és lélekről – Díjak és jelölések

A „Testről és lélekről” című magyar filmdráma nem sorolható éppenséggel a könnyed esti programok közé. Azonban mély mondanivalója és a szereplők zseniális játéka kedvéért mindenképp érdemes megtekinteni.
A film elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a FIPRESCI-díjat és az ökumenikus zsűri díját is megkapta. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a 2017-es Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű filmkategóriában. 2018. január 23-án pedig bejelentették, hogy a bekerült az öt legjobb jelölt közé. Ezek alapján tehát elmondhatjuk, hogy az egyik legkiválóbb moziműsor lesz az őszi évad során.

A Békásmegyeri Közösségi Ház szeptember 19-én 18 órától tűzi műsorára a „Testről és lélekről” című magyar drámát a színvonalas moziműsorok kedvelőinek nagy örömére.

A filmről

Endre és Mária, a két főszereplő egy vágóhídi munkahelyen találkoznak. Tulajdonképpen szinte a világon semmi nem kötné össze ezeket az emberek a munkahelyükön kívül, de egyik este elkezdenek egymással álmodni. Szarvasok képében. Minden este látják egymást gyönyörű téli tájakon, ahogy, patakból isznak, élelemért kutakodnak, vagy csak egymást nézik. Ám mivel a való életben nem különösebben szimpatizálnak egymással, igen nehezükre esik megtalálni a másikban, az álmukban szarvasként már megélt szerelmet.
A film, műfaját tekintve átmenet a romantikus dráma és egy leíró jellegű művészfilm között. A vágóhidat, mint egyfajta realisztikus életteret ábrázolja, míg a vágóhíd falain túl az álmok világa az a hely, ahol főszereplőink egymásra ismerhetnek, egymáséi lehetnek. Szenvedés, vágy, magány, elkeseredettség. A szerelemről szól, de metaforákban.

Szóval nem egy egyszerű moziműsor ez, kérem. Azonban érdemes a figyelemre, mert mind a történetet, mind pedig a gazdag képi világot tekintve átütő erejű, páratlan, lebilincselő.
Tehát szeptember 19. 18 óra. Testről és lélekről a Békásmegyeri Közösségi Ház moziműsorán.
A jegyek ára egységesen 500 Forint, melyek megvásárolhatóak itt, valamint a Békásmegyeri Közösségi Ház jegypénztárában, nyitvatartási időben.

Megosztás

Facebook
Email