Keresés
Close this search box.

Újra itt a nyár

Az egész éves megfeszített munka után mindenkinek jól jön a pihenés. Így vannak ezzel az Óbudai Kulturális Központ dolgozói is. A hideg és esős őszi, téli napokon az ad erőt, hogy eljön majd a jó idő, szikrázik a napsütés, virágoznak a virágok, ragyognak a csillagok. De persze nem telik program nélkül a nyár sem. Egy rövid időszakot kivéve, amikor házaink zárva lesznek: július 29. -augusztus 26.

Mi várható ebben az időszakban?
Az Óbudai Kulturális Központban gyerekzsivajtól lesz hangos a ház, hiszen sok napközis tábor váltja egymást a nyári időszakban. Ezen kívül megtekinthető a Tájak – lótuszok című kiállítás is. Különleges tárlatunkon  három ország háromféle esztétikai és szellemi megközelítése tárul fel a lótuszábrázolás nyomán.  Hazai festők ecsetjei jelenítik meg a szépség és tisztaság eszményét Kína, Korea és Japán hagyományos festészeti stílusában.

A Békásmegyeri Közösségi Házban is dúskálhatnak a gyerekek a különböző táborokban. 4 filmmel várja a Békási kertmozi a filmek és a csillagos ég szerelmeseit. Június 29-én Nemzetiségek találkozója lesz a Csobánka téren, az épület előtti színpadon, ahol a kerületben működő nemzetiségi csoportok mutatkoznak be zenés műsorral. A ház külső felületén tekinthető meg szeptember 15-ig a nemrégiben nyílt kiállítás: Harmadik dimenzió – Herédi Győző képei. A XXI. század számítógépes tervezőprogramjai lehetőséget teremtenek terek, épületek, tárgyak 3 dimenziós fotorealisztikus bemutatására. Anyagok, fények, tükröződések használata végtelenül sokszínű eszközt ad a belsőépítész kezébe terveinek a virtuális világon belüli, valósághű ábrázolásához.

A Csillaghegyi Közösségi Házban a sok gyermek és kamasz tábor mellett a felnőtteket is várják nyári gyorstalpaló tanfolyamokkal, mint kosárfonás, tűzzománcozás, könyvkötés, gyöngyfűzés vagy szenior tánctanfolyam. Június 22-én Nyárköszöntő koncerttel zárja a programok sorát a Józsa Tamás zenesuli növendékei egy különleges koncerttel, egy sziporkázó, vérpezsdítő, eleven zenei élménnyel.

A 3K- Kaszásdűlői Közösségi Házban az angol nyelvtanuló gyerekek előtt nyitja meg a kapuját. Még június 27-ig várj a vendégeket egy csodaszép kiállítással, Zih Kata – Ritter Antal: Megy a tél, jön a sakura, azaz Japánban cseresznyevirágzás idején címmel. A sakura rövid tündöklésével megtestesíti a wabi-sabi filozófiáját: a tökéletlenség és az elmúlás elfogadását. Arra ösztönöz, hogy értékeld a jelent, ismerd fel a mulandóság szépségét és gondolkodj el a saját létezésedről.

Ezzel át is adjuk a nyári szünidő értékelésére a lehetőséget, kívánunk mindenkinek élményekben gazdag, feltöltődést nyújtó nyári szünidőt, de azzal az üzenettel, hogy el ne felejtsék, máris nagyon készülünk az őszi szezonkezdésre, és rengeteg tartalmas programmal várjuk vendégeinket a pihenőidő után.

Őszi programjaink már megtekinthetők honlapunkon. De addig is: éljen a nyár!

Megosztás

Facebook
Email