Keresés
Close this search box.

Üvegfalak mögött

Ultramodern dizájn jellemezte a San Marco utcában megépült úttörőházat 1975-ben, amikor átadásra került. Az egyik legmodernebb úttörőház volt a fővárosban, különleges, mobilan változtatható terei az akkori csúcstechnológiát jellemezték, és lássuk be, még ma is jól használhatóak. Az emblematikussá vált épületnek igencsak jót tett a ma hódító retro divathullám, így másodvirágzását éli Kévés György Ybl- és Kossuth-díjas építész megvalósult álma.

Természetesen az elmúlt 45 éveben történtek felújítások és változtatások is az üvegpalota belsejében. Talán leginkább szembetűnő változás lehet, hogy a falak borításáról eltűnt a rikító vadnarancs színű borítás, mely harsányságával már szinte beleégette magát a retinánkba. A szemkápráztató színvilágot felváltott a lágy, harmonikus bézs-világoskék-fehér színkombináció, mely nem csupán elegánsabb külsőt, de nyugalmasabb hangulatot is kölcsönöz. A házban modern belső tér, új recepciós pult, ruhatár, kisgyermekes szoba, szép mosdóhelyiség került kialakításra, a kerületi önkormányzat jóvoltából, aki saját költségén újította fel az épületet. Külterületen új lépcsősor, modern, EU-szabványos játszótér, fittneszpark, kültéri kiállító állványzat és közösségi kert is helyet kapott. Ugyanakkor a ház hangulata maradt a megszokott.

Bármennyire változik is a ház részleteiben, teljes egészében mégis megmarad a régi, mindenki által szeretett retro üvegcsodának.

Azt a belső titkot kevesen tudják, hogy a házban eredetileg volt egy teljesen felszerelt gondnoki lakás. Sokáig itt élt családjával az úttörőház gondnoka. Ebből az egykori lakásból lett kialakítva az igazgatói iroda, ügyvezető igazgatónk, Lőrincz Edina munkabirodalma. Fontos tárgyalások, hosszúra nyúló munkamegbeszélések, jó hangulatú értekezletek helyszíne lett ez az iroda. Edina itt fogadja a tárgyalópartnereket, az állásinterjúra érkezőket, és tulajdonképpen az értekezletekről elmaradhatatlan cicát is. Igaz, a cica sosem jön be az irodába, de minden nap megérkezik évszaktól függetlenül. Van, hogy csak távolabbról figyeli az eseményeket, de gyakran felugrik a külső párkányra és beles az ablakon. Néha elégedetlen a bent látottakkal, mert volt rá példa, hogy közel jött az ablakhoz és belenyávogott az értekezletbe, nagy derültséget okozva a kollégák körében.

Állandó cica kollégánkról szólt a múlt heti legnépszerűbb Facebook posztunk. Aki lemaradt róla, itt olvashatja el.

Cicavízió

Üvegfalak mögött zajlik az életünk, hiszen minden termünk és így minden irodánk is üvegfalú. Kilátunk és belátszunk. Néha kíváncsi gyerekek lesnek be hozzánk, pici orrocskájukat az üvegre tapasztva, mi pedig vidáman integetünk nekik. Van azonban egy óramű pontosan járó kis leskelődőnk, akire mindig bizton számíthatunk, akár hó esik, akár süt a nap. Kedden délutánonként zajlik a szervezői értekezlet az ügyvezetői irodában. Ilyenkor mi kollégánk összegyűlünk, hogy megvitassuk a heti teendőket. Az értekezleten minden alkalommal részt vesz cica kollégánk, igaz, az ablakon kívülről, csak megfigyelőként. Mindig eljön, bár van, hogy kicsit késve érkezik. Ilyenkor nevetve jegyezzük meg: végre becsatlakozott a cica kolléga is a megbeszélésbe. Nem marad végig, épp csak benéz, hogy feldobja egy kicsit a hangulatot.

 

Kövessenek minket Facebook- és Instagram oldalainkon is, hogy még több érdekességet tudjanak meg rólunk.

Megosztás

Facebook
Email