Keresés
Close this search box.

Várjuk a Télapót

Várjuk a Télapót

Talán még emlékszünk gyermekkorunk izgalmára, mikor vártuk a nagyszakállú Télapót. Kuncogva lestünk a függöny mögé bújva, hogy vajon mikor érkezik meg, és mit hoz a batyujában nekünk? Sosem láttuk, mégis tudtuk, hogy létezik, és eljön hozzánk is. Gyermekeink izgalma sem kisebb, mint annakidején a miénk volt. Elmúlnak az évek, de van, ami nem változik: a Télapót várni igazi boldogság.

Ezt a boldog izgalmat hivatott átadni az Óbudai Kulturális Központ előadása, a Csala és a Télapó című bábszínházi program, ahol Finci, a kisegér énekelget a lelkes várakozás alatt. „Úgy várom már, hogy lássam a Télapót! Úgy várom már, mert nem láttam még soha.” Izgalma átragad az erdő lakóira. Különösen Csala, a rókakölyök jön lázba, mivel fél, hogy hozzá nem is látogat el a jóságos nagyszakállú, ezért aztán nagy szervezkedésbe kezd, Fincit is belevonva az akcióba. Az erdő kis lakóinak izgalma bizonyára átragad a széksorokban ülő nézőkre is, akik valószínűleg pont úgy izgulnak a Télapót várva, mint Finci és Csala.

 

A Nefelejcs Bábszínház 2000 decemberében alakult, hogy az ország minden szegletébe elvigye a mesét, vidám, zenés előadásokkal mulattassák a nézőket. A szórakoztatáson túl fontosnak tartják, hogy a gyerekek öröm mellett igazi erkölcsi értékeket szippantsanak magukba. A lelki épülés és szórakozás mellett valódi élményt nyújt a kicsiknek az előadás utáni találkozó a bábokkal, ahol nem érvényes a “mindent a szemnek, semmit a kéznek” mondás!

 

December 5-én, 10.00 órakor a 60 perces mesejáték után kézműves játszóház várja a családokat. Jegyváltás elővételben, 2 éves kortól a honlapunkon (itt). https://kulturkozpont.hu/esemeny/csala-es-a-telapo/

 

Várunk mindenkit, aki hinni szeretne abban, hogy a Télapó mindenkihez eljön.

 

Megosztás

Facebook
Email