Keresés
Close this search box.

Verspincérünk, egy Kiváló Művész

„Színház mindig volt, van és lesz. Az élő szó és az élő megjelenés ereje mindennél erősebb.”

/Mikó István/

 

Szeretettel gratulálunk Mikó István színművész, rendezőnek, aki március 15-e alkalmából Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült. Mikó István Jászai Mari-díjas színművész, rendező, zeneszerző, érdemes és kiváló művész, a Turay Ida Színház örökös tagja.

Humorra mindig kész személyisége garancia a sikerre, legyen szó gyerekdarabról, operettről, komédiáról, vagy drámai előadásról. Neve elválaszthatatlanul összeforrt Micimackó figurájával, akinek huszonöt éven keresztül kölcsönözte hangját.

Joggal vagyunk büszkék, hogy az Óbudai Kulturális Központban állandó művészvendégünk Mikó István. Játszott nálunk önálló, és társas produkciókban a Turay Ida Színházzal, ezek közül az Aszfaltmuzsikusok és az Imádok férjhez menni című darabokra emlékszik legszívesebben. Közönségünk mindig megkülönböztetett szeretettel fogadja. Talán ezért lehet, hogy egyik legkedvesebb színpadi emléke is ide köti, mikor Irodalmi kávéházunkban elvállata a verspincér szerepét. Erre az alkalomra így emlékszik: „Sokszor, sokféle darabban léptem itt színpadra, de a legkedvesebb emlékem a verspincér-est. Alaposan felkészültem, bőséges kínálatot tettem az étlapra, amiből igazán tudtak válogatni a versszerető vendégek. Olyannyira így volt, hogy az összes verset megrendelték! Az egyórásra tervezett műsor kétórásra sikeredett, de az életem egyik legjobb találkozása volt közönséggel.” Reméljük, hogy még sok közös, feledhetetlen pillanatot szerez nekünk! Mikó Istvánnak pedig ezúton is, még egyszer, szeretettel gratulálunk a rangos elismeréshez!

 

Hegedűs Fanni

Megosztás

Facebook
Email