Keresés
Close this search box.

Vigyázz, kész, indulunk!

Szeretettel hívjuk, várjuk kedves vendégeinket őszi évadunk nyitó programjaira. Az Óbudai Kulturális Központ házai a sajnálatosan hosszúra nyúlt vírus okozta szünet és a gyorsan elillanó nyári szünet után újra nyitva állnak a vendégek előtt. Most pótoljuk a tavasszal elmaradt programokat, sok új eseményt is beterveztünk, és természetesen sokféle tanfolyam is látogatható.

Meg kell jegyezni, hogy számunkra nagyon fontos az Önök és dolgozóink egészsége, ezért szigorúan csak a pandémiás védekezési szabályok betartásával fogadunk vendégeket. Kérünk mindenkit, hogy együtt vigyázzunk egymásra. Ehhez természetesen mi is hozzájárulunk, folyamatosan fertőtlenítünk, és kérjük, hogy viseljenek maszkot. Bízunk benne, hogy a koronavírus is támogatja nagyívű terveink, és nem lehetetleníti el a kultúrafogyasztást és a közösségi terek látogatását. Fokozott óvatossággal tehetünk érte, hogy lassítsuk a vírus terjedését és minél tovább találkozhassunk egymással.

Az Óbudai Kulturális Központban szeptember 11-én Csákányi Eszter várja verskínálatával az Irodalmi kávéház vendégeit, szeptember 19-én jubileumi, 100. Nemzetközi CD- és lemezbörze lesz, ahol az újra divatos bakelitek szerelmesei csemegézhetnek a kínálatból. Bereczki Zoltán rajongói régóta várják az elmaradt tavaszi koncert pótlását, ők szeptember 12-én végre találkozhatnak kedvencükkel. Októberre is jut koncert: Zorán lesz újra vendégünk 15-én, Szalóki Ági gyerekkoncerttel várja a kicsiket 18-án, a szintén régóta várt Pál Utcai Fiúk lépnek színpadra 22-én. Folytatódik a közkedvelt Nyugdíjas bérlet sorozatunk is októberber 14-én a Szerelem nem szégyen című zenés összeállítással.

A Békásmegyeri Közösségi Ház külső és belső falain is különleges kiállításokat tekinthetnek meg, régmúlt időket idéző emlékekben merülhetünk el, októberben pedig az Óbuda 6×7 képben közösségi fotópályázat nyertes fotóiból nyílik kiállítás. A nagysikerül Békási mozi esték filmcsemegékkel folytatódnak.

A Csillaghegyi Közösségi Ház különlegessége, hogy hivatalosan bejegyzett moziként is működik, pótolva az űrt az egykor kedves Csillaghegyi Csillag Mozi után. Az otthonos hangulatú vetítések mellett egyedi, komplex programokat is láthatnak a mozit kedvelők. Ilyen például a Mozititkok szeptember 19-én, ahol a Piedone nyomában című dokumentumfilm bővített változata kerül vetítésre, majd a rendezővel lehet megvitatni a látottakat. A gyerekeknek szóló Kakaómese sorozat mellett útjára indul a Kasszasikerek válogatás.

A 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programjai középpontjában a kamaraszínház áll, ezen belül sok különleges, értékes előadást hoztak el Óbudára. Igazi kuriózumnak számít a Péterfy-Novák Éva kortárs írónő sikerkönyveiből készült két előadás, az Egyasszony szeptember 26-án és az új könyv adaptációja, az Apád előtt ne vetkőzz, október 15-én és 21-én. Szeptember 13-án egy színházi bemutató részesei lehetünk: A nézz vissza haraggal című előadás a dühöngő ifjúságról szól. A profi technikával felszerelt pódiumszínpadon igényes koncertek is láthatók, mint a visszatérő vendég, Tompos Kátya koncertje október 3-án, a gyerek részére pedig Kárász Eszter és az Eszter-lánc zenekar muzsikál szeptember 19-én.

Természetesen most csak rövid programajánlót soroltunk fel, hiszen számos előadásunk, klubunk és tanfolyamunk nem férne itt el. Ezekről bővebben a mindig aktuális információkat tartalmazó honlapunkról tájékozódhatnak – www.kulturkozpont.hu – illetve Facebook- és Instragram oldalunkon követhetik nyomon újdonságainkat. Továbbra is élvezhetik a hűségkártyánk adta előnyöket. Házaink nyitva állnak minden korosztály előtt – a vírus elleni biztonságos védekezés mellett.

Találkozzunk nálunk! Várjuk Önöket!

Az Óbudai Kulturális Központ csapata

Megosztás

Facebook
Email