Keresés
Close this search box.

ZENÉS MESÉK AZ EGÉSZ VILÁGON ÁT

Mindenki szereti a meséket és a vidám dalokat, kisgyerektől nagymamáig, így aztán bátran elmondható, hogy a Veronaki zenekar műsora mindenkinek szórakoztató élmény, 0-100 éves korig.

A zenekar alapítója Tarján Veronika, a zenekar énekese, mesélője, szövegírója, színész- drámapedagógus. Az Apró Színház alapítója, művészeti vezetője. A Veronaki zenéjét többek között az ő csodálatos mesevilága és őszinte előadásmódja teszi különlegessé. A másik alapító tag férje, Mogyoró Kornél, a zenekar zenei vezetője, zeneszerzője, ütőhangszerese. Számos magyar pop-rock zenekarban közreműködött, mint session zenész, mintegy hetven lemezen hallható játéka. A pop zene mellett a jazz és a világzene tekintetében is az élvonalban tartják számon. Elnyerte az év ütőhangszerese címet 2014-ben és 2015-ben.

A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerjenek meg, amitől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik. A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Jellemző, hogy egy dalon belül jelennek meg népzenei és könnyűzenei elemek. A zenei sokszínűséget a többszólamú vokális megszólalás teszi igazán különlegessé. A mesével körül szőtt zenei világ igazi különlegesség a gyermekeknek muzsika hatalmas óceánján.

Veronika elhivatottságát jelzi az is, hogy a pandémia alatt minden héten jelentkezett a nappalijukból online követhető, ingyenes meseórával, ahol sok zenével és kalandos történetekkel lopott egy kis izgalmat a bezárt családok életébe. Szerencsére a pandémiának vége, de Veronika lelkesedése még mindig tart. Nyaranta Veronaki családi tábort tart, külön figyelve, hogy olyan családok is eljuthassanak, akik nem engedhetik meg maguknak a nyaralást.

Január 20. 16.00 órakor a Csillaghegyi Közösségi Házban felcsendülnek a Világforgó lemez dalai. Igazi világzenei csemege, melyben a zenekar különböző kultúrák népzenéjét és gyermekdalait ötvözi saját zenei elképzeléseikkel. A koncert hangulata a színpadra hozza Afrika forró sivatagi vándorútjait, Lappföld hófödte csúcsain vágtázó rénszarvasok bőgését, Pakisztán törzsi sátrainak titkos félhomályát, indiai hercegnők csörgő lépteit palotájuk márvány kövén, festői szépségű magyar tájak madárcsiripelését és még sok különleges érzést, hangot és hangulatot a világ különböző pontjairól.

Megosztás

Facebook
Email